Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Page 1 of 6 123456 LastLast
Results 1 to 15 of 80

Thread: 93 V6 flash

  1. #1
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52

    93 V6 flash

    Looking for info on flashing 93 v6 (16172693) I find a lot for 93,94,95 lt1 but no v6. I have tuner pro RT with the P66-V6 files and scan9495-v6. I am able to connect and datalog. Mainly wanting to be able to turn off vats and other unneeded. I am running a 3400 FWD converted to RWD in a 79 MGB. I had the computer programed for me. Wanting to do another conversion and would like to do the programming myself.

  2. #2
    Fuel Injected!
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1,041
    I made some eehack v6 beta version for the 94-95 pcms.

    Most of the stuff don`t work except for reading and some datalogging so just ignore the other functions.

    Flash was bench tested on a 94 v6 pcm but no thorough tests were done.

    You can try a test read to see how it goes. Don`t attempt any flashing yet, it uses slightly different bin file format.

    Extract the files to the installation folder of the lt1 eehack v4.7 and run from there. On startup select the v6 definition included in the zip.
    Attached Files Attached Files

  3. #3
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    I don't have eehack yet, I will look into it, thanks.

  4. #4

  5. #5
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    down loaded v4.9 and your v6 eehack, got them installed but cannot connect. Not sure if I am selecting v6 defenition correctly.
    it doesn't show up when I select directory I have to go find it. I can connect to Tuner pro and scan 9495 so my connection should be ok.
    Last edited by dbuster; 04-15-2020 at 03:30 AM. Reason: typo

  6. #6
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    DATASTREAM ERR: No reply.
    SERIAL ERR: Corrupt data in echo! Possibly a bad serial interface or noise on the bus.
    This is what shows up in debug log.
    My computer is obd1 EEHack apears to be obd2, is this going to work?

  7. #7

  8. #8
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    Ok, I'll play with it more in the morning, Thanks

  9. #9
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    Still getting this error.
    DATASTREAM ERR: No reply.
    SERIAL ERR: Corrupt data in echo! Possibly a bad serial interface or noise on the bus.
    Replaced the end on my cable today, I connect to Tuner Pro and Scan9495 no problem.

  10. #10
    Fuel Injected!
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1,041
    Can you give some detailed step by step troubleshooting.

  11. #11
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    Trying the ecm in the car (key on only and engine running) and one on the bench, the one on the bench is connected to a fully charged battery(charger disconnected when testing). Down loaded and installed eehack, down loaded v6 eehack and installed in eehack installation folder. open eehack go to settings and set file and select ee_definition_v6.csv and com3. click connect and it tries connecting but fails repeatedly. occasionally it looks like its trying to load, in the acq window it will start scrolling through different items like it is trying to but then fails. I tried moving the definition file to another folder and loading from there, no differance. This morning I noticed the plug on my cord was a little scetchy so soldered new one on. If I go into program files and open eehack_v6_w4_4 a small window opens with v6edit click connect and it says its connected but there is no data.
    Hope that is not too much rambling.

  12. #12
    Fuel Injected!
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1,041
    The last step is good. We can work from there.

    Open the eehack_v6_w4_4. You should see v6edition in the right bottom corner to confirm the version you are running. Than click settings and select the v6 definition file. A restart might be needed for the definition file to load properly.

    Open again the exe and click connect, if the connection is good it should say connected, than click on datalog, you should see some data being logged.

    If it is all good click on the flash button on the main screen. Than press download bin from ecm and follow instructions.

    Looking forward for feedback.

    To help troubleshooting press debug from the main screen and mark verbose checkbox. Than you can copy the log to a text file and post it here for analysis.

  13. #13
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    when I go to settings there is no window for definition files only log/bin directories.

  14. #14
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    Wait, I found it

  15. #15
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2016
    Age
    59
    Posts
    52
    connection failed. This was on my bench unit
    Loading Definition DEVICE=0xE4 MSG=0x0
    Loading Definition DEVICE=0xE4 MSG=0x1
    Loading Definition DEVICE=0xE4 MSG=0x2
    Loading Definition DEVICE=0xF4 MSG=0x1
    Loading Definition DEVICE=0xF4 MSG=0x2
    Loading Definition DEVICE=0xF4 MSG=0x3
    Loading Definition DEVICE=0xE4 MSG=0x4
    Loading Definition DEVICE=0xE4 MSG=0x5
    Loading Definition DEVICE=0xE4 MSG=0x1
    Loaded 1015 elements into 9 definitions.
    VERSION re-checking, network went online!
    VERSION offline status, skipping versioning
    Using monotonic reference clock.
    EEHack Version 1.00
    Current OS : Windows 10 (10.0)
    Built with THROTTLE_MS=2
    Opened serial port COM3 Description USB Serial Port MFR FTDI
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    Listening 2000ms for broadcast heartbeat...
    Timeout waiting for heartbeat after: 2000ms
    SHUTUP DEVICE e4
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    SHUTUP DEVICE f9
    [SERIAL WRITE]*F95608A9
    DATASTREAM: Send MODE8 keepalive*F95608A9
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    [SERIAL DISCARD ECHO]
    [SERIAL READ]*E45608BE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    [SERIAL DISCARD ECHO]
    [SERIAL READ]*E45608BE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    Listening 2000ms for broadcast heartbeat...
    Timeout waiting for heartbeat after: 2000ms
    SHUTUP DEVICE e4
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    SHUTUP DEVICE f9
    [SERIAL WRITE]*F95608A9
    DATASTREAM: Send MODE8 keepalive*F95608A9
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    [SERIAL DISCARD ECHO]
    [SERIAL READ]*E45608BE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    [SERIAL DISCARD ECHO]
    [SERIAL READ]*E45608BE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    START SILENCE ROUTINE
    Listening 2000ms for broadcast heartbeat...
    Timeout waiting for heartbeat after: 2000ms
    SHUTUP DEVICE e4
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    SHUTUP DEVICE f9
    [SERIAL WRITE]*F95608A9
    DATASTREAM: Send MODE8 keepalive*F95608A9
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    [SERIAL DISCARD ECHO]
    [SERIAL READ]*E45608BE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    [SERIAL WRITE]*E45608BE
    [SERIAL DISCARD ECHO]
    [SERIAL READ]*E45608BE
    SERIAL: WAITED_TOO_LONG in serial_read_packet
    RESUME DEVICE f9
    [SERIAL WRITE]*F95600B1
    RESUME DEVICE e4
    [SERIAL WRITE]*E45600C6
    [SERIAL DISCARD] for ms: 100

Similar Threads

  1. EBL flash ecu
    By blue68deville in forum Buy - Sell - Trade - Wanted
    Replies: 1
    Last Post: 06-22-2019, 05:40 PM
  2. Jet flash error
    By 01z28auto in forum TunerCat OBDII
    Replies: 4
    Last Post: 05-08-2019, 06:14 AM
  3. LT1 pcm won't flash anymore.
    By babywag in forum GM EFI Systems
    Replies: 7
    Last Post: 10-06-2018, 12:06 AM
  4. 383 tbi ebl flash
    By twistedc1500 in forum GM EFI Systems
    Replies: 4
    Last Post: 05-02-2018, 11:46 PM
  5. Ebl flash
    By Stokes1114 in forum Buy - Sell - Trade - Wanted
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2017, 10:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •