Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Results 1 to 4 of 4

Thread: tunerpro bin will not load $4F

  1. #1
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Jan 2012
    Age
    51
    Posts
    12

    tunerpro bin will not load $4F

    Hello all,

    tunerpro rt, autoprom, 5.7 tbi 1228747 $4f.

    I do not use tunerpro often but every time i feel like I am banging y head against the wall. In the past I have successfully used the program, burned chips and emulated without a problem.

    I am attempted to do a little tuning today and the Bin will not load. I have all the same files as before (from this site) loaded,

    I can;
    read the bin data in TP.
    initialized the Autoprom hardware.
    upload a bin file.
    verify the upload success.

    But the bin never takes, as in no change to the motor, and if i then download the bin back from the Autoprom to TP it is always blank. As in the data is all cells is 0.

    Also, but not as important.
    This is the part that makes me insane, (and i know it is user error) Last night, TP read the bin file but would not load. Same senario as written above so i gaveup for the night. This morning, it would not read the bin right, like I had the wrong maskID. I checked and recheck, loaded and reloaded the mask and the data was a jumbled mess. I finally removed and reinstalled TP and set up again from scratch and now it reads the $4F fine.

    Please someone confirm I am a mental case.
    Chris

  2. #2
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    150
    Sounds like an offset problem if you're seeing data cells filled with zeroes.

  3. #3
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Jan 2012
    Age
    51
    Posts
    12
    What is an offset problem?

  4. #4
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    150
    Ahhh...that was a post haste. Don't think there's any relevance, trying to copy a chip with wrong offset followed by reading w tprt...bunch of zeroes in VE tables.

Similar Threads

  1. Bin and data stream to load
    By C2500 in forum GM EFI Systems
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2018, 11:05 PM
  2. Base Pulse Width vs Load
    By ZEDRATED in forum GM EFI Systems
    Replies: 6
    Last Post: 05-21-2015, 08:36 PM
  3. SMOG results 7.4L 1994 - Catalytic Converter work load ?
    By kevinvinv in forum GM EFI Systems
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2015, 03:17 PM
  4. spark advance temp.correction vs.load vs.temp
    By myredprky in forum GM EFI Systems
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2013, 06:47 AM
  5. Lean under load
    By travis in forum GM EFI Systems
    Replies: 1
    Last Post: 09-26-2013, 05:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •