Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: $F1.xds

  1. #1
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12

    $F1.xds

    does anyone know where i can find the download? Im trying to connect to a 93 ecm. Im hoping to be able to reprogram it but anything would help.

  2. #2
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    TunerCat offers software for the 16191947 computer: http://www.tunercat.com/

    You will need to purchase either the OBD1 Tuner Kit ($69.95), or the OBD1 RT (Real Time) Tuner Kit ($99.95), and purchase the $1F ECM definition file ($19.95).

    Try these links below:

    http://gearhead-efi.com/gearhead-efi/def/xdf/

    http://www.tunerpro.net/downloadBinDefs.htm#GM

    Sometimes I've needed both TunerCat and TunerPro to successfully tune some of the less popular computers like the 16191947.

    dave w
    Last edited by dave w; 3 Weeks Ago at 10:11 AM.

  3. #3
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    ok. I found the xdf but not the adx file. is it the same as the bin file? also this is a 93 ecm. the info i found online was thats the definition file. i just noticed it shows it as a 94-95. not sure if it would cause this though.
    Last edited by metallica21156; 3 Weeks Ago at 01:31 PM.

  4. #4
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    You will need to "import" the .ads file http://www.tunerpro.net/gmOBDI.htm , then save as .adx.

    dave
    Last edited by dave w; 3 Weeks Ago at 12:35 PM. Reason: Updated Link

  5. #5
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    i understand that but i dont see a mask labeled as $F1

  6. #6
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    Quote Originally Posted by metallica21156 View Post
    i understand that but i dont see a mask labeled as $F1
    My apologies, I posted the wrong link try this link: http://www.tunerpro.net/gmOBDI.htm

    You will need to know your engine code, for example LN2, LM3, LD2 ... LG0

    dave w

  7. #7
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    so right now im running the a167 file which is correct for the ecm and im running the $F1 file. Ive tried the 3 different bins thats listed as well as all 3 bins. It shows that its connected but then flashes error and connected and error and keeps doing that. i also do seem to see any data.

  8. #8
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    What com port are trying to connect with?

    dave w

  9. #9
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    i was trying to 5 which was a open port. I switched it to 2 and it made no change. also im not seeing any data be displayed. i also noticed this xds is for a 94-95. im not sure if thats causing the issue. mines a 93.
    Last edited by metallica21156; 3 Weeks Ago at 02:03 PM.

  10. #10
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    Do you have computer 16191947?

    dave w

  11. #11
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    its the 16134847. same style of programming and both dont use a chip.

  12. #12
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    Quote Originally Posted by metallica21156 View Post
    its the 16134847. same style of programming and both dont use a chip.
    I found this old tread that might be helpful? http://www.gearhead-efi.com/Fuel-Inj...w-do-I-do-that (R.I.P Eagle Mark).

    Maybe reload your USB ALDL Cable Driver: http://www.moates.net/usb-driver-p-215.html?cPath=78 I recommend plugging in the USB ALDL Cable into the laptop, then "RUN" CDM20824_Setup.exe directly from the website.

    dave w

  13. #13
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    i tried using the same settings and adx as he had and im still getting errors and no data. now if i use efilive v4 it blinks data but doesnt stay connected for long which i believe is software related. in tunerpro i have nothing. i even reinstalled the drivers with no change.

  14. #14
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    Maybe the attached .adx file will help? I'm not sure what else I can do to help using a keyboard.

    dave w
    Attached Files Attached Files

  15. #15
    Electronic Ignition!
    Join Date
    Dec 2017
    Age
    29
    Posts
    12
    yes ive tried that already but still no luck. right now i got my chip burner for the 90 ecm to just burn a 93 program onto a 90 chip. i downloaded the bin but i dont have a xdf.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •