Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Vortec and cam tunes

  1. #16
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    fixed shitty link

  2. #17
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    Here is the data log of the cam break in.
    Attached Files Attached Files

  3. #18
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    Someone correct me if I am wrong on this

    VE = base fuel map
    AE = Part throttle acceleration MAP/Modifiers
    PE = WOT fuel MAP/Modifiers

  4. #19
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    46
    Datalog looks very rich and your IAC counts looks weird starts high in the beginning and at the end it settles down to zero??? If you can get it to idle decently, consider doing this: http://www.gearhead-efi.com/Fuel-Inj...-Fuel-Pressure

  5. #20
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    The issue with the IAC is what I am trying to fix, not sure what is going on with it. I changed the VE1 corrected table and got it to idle and start better but now it dies when i put it in gear.

  6. #21
    Fuel Injected! jim_in_dorris's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    775
    Quote Originally Posted by kacy View Post
    The issue with the IAC is what I am trying to fix, not sure what is going on with it. I changed the VE1 corrected table and got it to idle and start better but now it dies when i put it in gear.
    Kacy, by any chance have you checked the IAC wiring. I have seen a couple of instances where the IAC wiring was installed incorrectly, especially when changing IAC styles like going to a big block IAC
    Square body stepsides forever!!!

  7. #22
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    Quote Originally Posted by jim_in_dorris View Post
    Kacy, by any chance have you checked the IAC wiring. I have seen a couple of instances where the IAC wiring was installed incorrectly, especially when changing IAC styles like going to a big block IAC
    Stock iac and tb, clip on plug lines up with lock on iac

  8. #23
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    added some fuel to get it to run in gear, took it to the gas station to fill it back up and noticed it was way rich at cruising rpm to and from the station. Multiplied the 1200+ rpm blocks on the map by .75 to reduce the amount of fuel in it and quick burn and drove it home, BLMs were in the 135 range, o2 voltage bounced between .350 and .550 on the trip home last Sat. It has set without being touched since its single digits here, I decided to put a battery tender on it while it sits and I decided to start it. Turned over a few times then fired right up without an issue, I must not be messing it up to bad. Headed on vacation for a week will be back tuning it once I get back, hopefully warmer also.
    Last edited by kacy; 5 Days Ago at 11:18 AM.

  9. #24
    Fuel Injected! kacy's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    St. Louis Mo Area
    Posts
    56
    Quote Originally Posted by stew86MCSS396 View Post
    Datalog looks very rich and your IAC counts looks weird starts high in the beginning and at the end it settles down to zero??? If you can get it to idle decently, consider doing this: http://www.gearhead-efi.com/Fuel-Inj...-Fuel-Pressure
    I haven't had a chance to try the idle set procedure as I just got back and its sub freezing here again. When it warms up a bit I will try the reset procedure.

    @davew do you remember if that tune was to work with stock pump and psi or TPI pump and 18 psi?

  10. #25
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,473
    Quote Originally Posted by kacy View Post
    @davew do you remember if that tune was to work with stock pump and psi or TPI pump and 18 psi?
    I don't remember.

    dave w

Similar Threads

  1. So who still tunes TBI?
    By Greasedog in forum GM EFI Systems
    Replies: 12
    Last Post: 09-17-2016, 10:35 PM
  2. Replies: 14
    Last Post: 03-16-2016, 03:04 PM
  3. 454 TBI for '98 350 Vortec
    By rsicard in forum GM EFI Systems
    Replies: 86
    Last Post: 03-16-2015, 02:36 PM
  4. Canned tunes.
    By doctortuned in forum OBDII Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 07-23-2014, 03:59 PM
  5. Vortec EGR System?
    By EagleMark in forum OBDII Tuning
    Replies: 40
    Last Post: 06-02-2013, 12:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •