Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

Thread: help with fuel and $8D XDF

  1. #16
    Fuel Injected! steveo's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2,119
    Those results look very different from what is in my factory tune.
    that picture you posted are the stock values, right?

    I'm trying to get cell tracing to work. In XDF head editor under DA Assoc. I clicked browse to associate with the ADX I am using but does not show it as an option even if I click 'all files'. So I went the normal route to see if it was still there, I went to START, DOCUMENTS and my ADX is there. Why is this happening?
    no idea? it works for me? afaik you don't even need to do that for data tracing to work properly; when i was playing with it, i never had anything in that field.

  2. #17
    Fuel Injected!
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by steveo View Post
    that picture you posted are the stock values, right? no idea? it works for me? afaik you don't even need to do that for data tracing to work properly; when i was playing with it, i never had anything in that field.
    I still can't get cell trace to work. I matched X and Y and adjusted settings for Engine Speed, RPMs, MAP and Kilopascal, then toggle Data Tracing. I matched XDF info to ADX also. Still does not work.

  3. #18
    Fuel Injected!
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    34
    right now I'm trying to tune the car very broadly highlighting multiple cells at once and changing the values in the VE table. It's not working out too well. it seems even though I'm making very big changes in the table by 20 or 30 at a time I am not seeing my air fuel ratios come down. right now it is running very lean when I step on the throttle.

  4. #19
    Fuel Injected!
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    34
    I got Cell Trace working sort of. I followed these instructions here http://forum.tunerpro.net/viewtopic.php?t=2674 But it is REALLY SLOW. So slow it's useless. The active cell is highlighted in yellow. it's bounces around all over the place and does not seem to be accurate. RPM and KPA it sits in sometimes is completely wrong. and it sits there for several minutes until it moves to some other extreme.

  5. #20
    Fuel Injected!
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    34
    Cell trace still not working... Got my ALDU1 datalogger from moates I setup the com ports and tested it in tunerpro with success but it doesn't work. No information coming onto the TunerproRT dash and it still says DA not connected. I highlighted everything from 60kpa and under and removed -40 from the VE table and it did nothing to lean out the rich idle and light throttle cruise. I played with Startup Enrichment vs Temp and it did nothing. It does not specify coolant temp or air temp so who knows what that means? I also tried adjusting Open Loop % Change vs Temp but it also did nothing and does not specify where it gets temp from.

  6. #21
    Fuel Injected!
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    34
    I'm thinking of just selling this car. I should have set it up with a carburetor from the start.

Similar Threads

  1. where is the fuel map table for 1227165 to adjust air fuel ratio
    By carcaper in forum TunerPro Tuning Talk
    Replies: 18
    Last Post: 04-09-2014, 09:08 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 11-05-2013, 09:07 AM
  3. Replies: 14
    Last Post: 05-23-2013, 07:37 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •