Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: Has anyone using TCII upgraded to windows 10 yet?

  1. #1
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oklahoma
    Age
    38
    Posts
    413

    Has anyone using TCII upgraded to windows 10 yet?

    Just curious,I had another hard drive going on me and went with an SSD. The computer guy went with windows 10 and told me he could get it anything I use to work with it. So far he's right on with my Ford IDS software the past week.
    Just now installing TCII and having file issues. Winflash fires up fine,haven't tried it yet though. TCII gives me an error 339 for an .ocx file though. I've tried to register it but it doesn't exist.
    I remember with windows 7 originally we had to move some files around and i'm pretty sure create a folder along with compatibility etc..
    I think the problem might lie in my reinstall strategy though.
    I used my original (like 10 years ago serial cable original) disc,and then popped in the update disc from the USB cable. Then I went to the site and downloaded all the updates.
    I can't install the tff updates because it says it's also missing that folder,pretty sure two different issues.

    Any suggestions before I holler at the computer guy? I know he'll easily figure it out but hoping someone would have a better download link or something to try before I bother him.

  2. #2
    TCOBDII is not even compatible with Win7, I had several issues and sent emails to TC, the answer was to use a VM running XP.
    You may get lucky, but after a few bricked PCMs I decided not to gamble and been using it in a VM, no problems so far.

  3. #3
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oklahoma
    Age
    38
    Posts
    413
    Actually i've been using it with windows7 for several years now without many issues,no VM (virtual machine?) required.
    I went ahead and messaged my guru to see what he says,just waiting on him to get back to me.
    I've downloaded Efilive but haven't tested it or winflash yet,here in a few after I install hptuner i'll check them all out on th bench harness and report back any success or failure.

  4. #4
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oklahoma
    Age
    38
    Posts
    413
    I forgto to mention,I think I got the TFF issues worked out.
    I recalled this from when we were figuring it out with windows 7, you must uncheck "read only" in properties of the TFF files/folders in the OBD2Tuner folder

  5. #5
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oklahoma
    Age
    38
    Posts
    413
    Just checked Efilive,hptuners and winflash. All of them worked and pulled files from my bench harness with a random 0411 just fine.

  6. #6
    Fuel Injected! roughneck427's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Fresno CA
    Age
    42
    Posts
    258
    Quote Originally Posted by Montecarlodrag View Post
    TCOBDII is not even compatible with Win7, I had several issues and sent emails to TC, the answer was to use a VM running XP.
    You may get lucky, but after a few bricked PCMs I decided not to gamble and been using it in a VM, no problems so far.

    I agree reed I had to do the same thing. It's kinda of a pain like booting two laptops up but no bricked ECMs

  7. #7
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3,401
    Quote Originally Posted by Playtoy_18 View Post
    Just checked Efilive,hptuners and winflash. All of them worked and pulled files from my bench harness with a random 0411 just fine.
    I just updated a Win 7 laptop to Win 10 by setting Win 7 to factory defaults, then upgraded to Win 10. So far I've only edited TCII .cal files. I will soon try WinFlash and report back.

    dave w

  8. #8
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oklahoma
    Age
    38
    Posts
    413
    Unfortunately didn't have the option to do it that way thanks to a "cryptowall" virus.
    I had planned to just go back with win7 but guru suggested going ahead and upgrading since I needed the new hard drive anyway and nothing could be saved.

  9. #9
    Fuel Injected! EDZIP's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Champlain, NY
    Age
    66
    Posts
    267
    Any updates related to using WinFlash via Win 10?

  10. #10
    Fuel Injected! EDZIP's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Champlain, NY
    Age
    66
    Posts
    267
    FYI: Just did a flawless flash with WinFlash via Win 10

    My laptop already had WinFlash on it when I did one of those free Win 10 upgrades..no problem at all during the flash.

  11. #11
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    32
    I'll give it a ry on the bench flasher tomorrow. Im awaiting support from TC on an issue for my VM but i am afraid to try anything outside of XP OS as I too have seen ecms brick on other OS.

  12. #12
    Fuel Injected! EDZIP's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Champlain, NY
    Age
    66
    Posts
    267
    I have an extra pcm with DIP sockets so if it bricks, just reflash the chips and try again. That's how I determined my ALDL cable was bad, used another cable and Win 10 flashed nicely.

  13. #13
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    32
    was doing some bench flashing with TC2 and Win10 so far no failures even with a full flash.

  14. #14
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Australia
    Posts
    45
    If your having problems with missing OCX files on win7 or win10 (or I would assume win8.x too) put the attached OCX files in the documented locations (different for 32 and 64 bit OS) and run the regsvr32 commands from the readme in a command prompt with admin access.

  15. #15
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oklahoma
    Age
    38
    Posts
    413
    I'm back to stripping it all out and trying again.
    Everything worked fine except only a few VDF's would work.
    I think one of my biggest issues,that has always given me problems,is from using the old serial disc,then using the usb update disc etc..
    Anybody have a clean install for USB from when they bought new?
    i've got the link for TC site to what should be a full install but it's giving me issues.
    Have deleted all now for the 3rd time and going to try again.

Similar Threads

  1. tuner pro with windows 10
    By akdemoman in forum TunerPro Tuning Talk
    Replies: 4
    Last Post: 09-22-2015, 07:35 PM
  2. End of Windows XP support!
    By EagleMark in forum Gear Heads
    Replies: 17
    Last Post: 04-02-2014, 04:17 PM
  3. End of windows xp support
    By roughneck427 in forum Other EFI systems and related topics
    Replies: 9
    Last Post: 01-09-2014, 03:38 AM
  4. TCII not changing VIN
    By Playtoy_18 in forum TunerCat OBDII
    Replies: 8
    Last Post: 01-05-2014, 03:17 PM
  5. Replies: 27
    Last Post: 07-02-2012, 07:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •