Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Page 20 of 20 FirstFirst ... 10151617181920
Results 286 to 288 of 288

Thread: Anyone worked with the 16196397 yet?

  1. #286
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jun 2015
    Age
    29
    Posts
    242
    Had any time to look at this, Robert?

  2. #287
    Fuel Injected!
    Join Date
    Jun 2015
    Age
    29
    Posts
    242
    So this is the information Mark sent back to me about the bad data issues:

    During the bad data, the ECM is sending the F0, F4, and E4 module data, when you’re only requesting the F4 module communication. I’m thinking the issue is that the other modules aren’t being silenced. I don’t know enough about the LT1 ECMs to know why this might be happening, though. Perhaps it just comes down to adding silence commands to the connection macro.



    Example of what I’m seeing in the logs:



    DataAcq Write

    0000: F4 57 01 00 B4 .W...

    DataAcq Read

    0000: E4 0A 58 00 03 ..X..

    Looking for packet...

    DataAcq Read

    0000: DA C1 F4 57 01 00 B4 F4 95 01 16 16 60 24 00 02 ...W........`$..

    0010: BF FF 00 D8 00 80 80 00 00 F5 C2 00 0C 7A 7B 00 .............z{.

    0020: 00 3C 0D 90 00 00 00 00 05 00 00 00 00 40 44 00 .<...........@D.

    0030: 20 00 03 00 00 21 20 30 02 00 5E 02 00 00 00 00 ....! 0..^.....

    0040: 00 00 00 ...

    52.448: Command/Reply Success

    END MACRO: ECM Mode 1 Message 0 Reply

    BEGIN MACRO: ECM Mode 1 Message 0 Macro

    DataAcq Write

    0000: F4 57 01 00 B4 .W...

    DataAcq Read

    0000: F0 56 E4 D6 0A



    In the big read in this example, you can see the tail end of a previous packet, followed by the F4 57 01 00 B4 echo, followed by the (highlighted) start of the F4 module’s message 1 reply, then the packet.



    You might be able to align on the reply’s static header data (F4 95 01).



    -Mark

    Anyone got any ideas how I can implement some of Mark's suggestions?

  3. #288
    Super Moderator
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Camden, MI
    Age
    28
    Posts
    3,014
    that's.... odd. the ADX should already have a few pauses and mode 8 commands being sent as part of the initial connection process specifically to prevent this issue.

    the way I setup the initial connection was to send the mode 8 command to the T side 5 times, wait 50mS, send the packet that grabs the VIN 5 times, wait another 50mS, send the mode 8 request 5 times again to the T side, wait another 50mS and then start the mode 1, message x requests to get the stream going.

    it almost looks like both E side and T side are trying to communicate one after another?
    1995 Chevrolet Monte Carlo LS 3100 + 4T60E


Similar Threads

  1. 16172693 16184164 16184737 16196397 PCM Information P66 V6
    By RobertISaar in forum GM ECM - Bins - TunerPro Definition Files - Wiring Diagrams - Tuner Info!
    Replies: 5
    Last Post: 04-18-2014, 07:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •