Bringing TBI and Multi Port Fuel Injection to a New Level.     EFI Conversions and Tuning! Seattle to Portland! E-mail Tuning Consultant!
Results 1 to 5 of 5

Thread: 1989 tbi truck idle speed change = no change

  1. #1
    Carb and Points!
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5

    Question 1989 tbi truck idle speed change = no change

    1989 1 ton chevy 454-th400 truck. 90,000 miles

    Current setup on ecu is Moates 24>28 pin, G2x tbi switching adapter, zif, 27sf512 chip, apu1, tuner pro:

    just got all up and running yesterday. did a short datalog. using (AKUN 89 truck 7.4tbi 3 speed auto.bin)
    ($42-1227747-V4T.xdf) and ($42-1227747-V3T.adx)

    Question is: IAC desired idle is at 750 rpm on all cels (idle in tuner-pro shows rpm at 1000-1200) when i try and change idle rpm there is no change. When I shut down the motor and restart check engine light is on and IAC is wide open. I have to change all the cels back to 750 and restart motor (sometimes 2 or 3 times) to get idle back and happy light again.

    looking foreward to figuring out tuner pro and them bin files!

  2. #2
    Fuel Injected! PJG1173's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Jacksonville NC
    Age
    44
    Posts
    630
    Are you trying to emulate with an autoprom? If so did you change the mask in the bin to AA?
    87 4Runner, 15" spring lift, 3" body, chevy vortec 355, 5.29 gears, 38.5x15.5x15" Boggers, 280hr, 16168625 running $0D
    93 S10, 12" spring lift, 4.56 gears, F/R lockers, 36x12.5x15 TSL's, long tube headers, 266HR cam, p&p vortec heads, $0D Marine MPFI.
    05 Silverado, 2' lift, 4" exhaust, Bully Dog programmer,

  3. #3
    Fuel Injected! JeepsAndGuns's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    alabama
    Age
    35
    Posts
    1,672
    Quote Originally Posted by wartribble View Post
    When I shut down the motor and restart check engine light is on and IAC is wide open. I have to change all the cels back to 750 and restart motor (sometimes 2 or 3 times) to get idle back and happy light again.
    That sounds like limp home mode. When that happens, timing goes to base timing and iac pegs open. At least every time it has happened to me anyways. Also, every time it happened to me, I had to unhook the battery to reset the ecm before I could get it to go back to normal.
    79 Jeep Cherokee, AMC 401, T-18 manual trans, hydroboost, 16197427 MPFI system---the toy

    93 Jeep YJ Wrangler, 4.0L, 5 speed, 8.8 rear, homebrew hub conversion and big brakes, hydroboost, 2.5in OME lift, 31x10.50's---the daily driver

    99 Jeep WJ Grand Cherokee limited, 4.0L, auto, 2wd, leather and power everything, 99% stock---the long distance highway ride.

  4. #4
    Carb and Points!
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by PJG1173 View Post
    Are you trying to emulate with an autoprom? If so did you change the mask in the bin to AA?
    First I'v heard of that how is that done? (new at this) just starting out! { Ok never mind I found it } will try that next chance i get
    Last edited by wartribble; 04-06-2015 at 05:57 PM.

  5. #5
    Carb and Points!
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    5
    1 More question the bin file Im using has 3 ve as% tables in it should I delete the 2 I wont be using?

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 03-01-2015, 02:00 PM
  2. Name Change ?
    By doctortuned in forum GearHead EFI Forum Support
    Replies: 2
    Last Post: 04-01-2014, 03:07 PM
  3. Administrator Change
    By EagleMark in forum Gear Heads
    Replies: 13
    Last Post: 01-20-2014, 10:03 PM
  4. add % change across the whole table
    By xtreamvette69 in forum GM EFI Systems
    Replies: 5
    Last Post: 08-20-2013, 04:29 AM
  5. Anything change in the last day or so?
    By Six_Shooter in forum GearHead EFI Forum Support
    Replies: 7
    Last Post: 09-16-2012, 08:18 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •