Results 1 to 5 of 5

Thread: Th400 behind a lt1

  1. #1
    Carb and Points!
    Join Date
    Mar 2023
    Location
    Stockton
    Age
    33
    Posts
    8

    Th400 behind a lt1

    As the title states I have a th400 that Iím thinking of putting behind my 94lt1 thatís swapped into a gbody my question is do ai have to do anything to the ecm to keep the engine running correctly or will not having the pigtail plugged into the trans cause any issues other than fault codes U can always turn those codes off

  2. #2
    Super Moderator dave w's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5,982
    If the current flash is for a the 4L60E, transmission and TCC codes will need to be disabled. The Manual / Automatic "bit" will need to set to Manual.

  3. #3
    Carb and Points!
    Join Date
    Mar 2023
    Location
    Stockton
    Age
    33
    Posts
    8
    Ok cool thanks just wanted to confirm and make sure on the engine side everything runs the same

  4. #4
    LT1 specialist steveo's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    3,784
    you do need a working VSS too, or it'll misbehave a bit, but that's easily solved, and you have no park/neutral logic in manual mode either, so you'll have the same idle tables for park/neutral or in gear. also easily tuned around

  5. #5
    Carb and Points!
    Join Date
    Mar 2023
    Location
    Stockton
    Age
    33
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by steveo View Post
    you do need a working VSS too, or it'll misbehave a bit, but that's easily solved, and you have no park/neutral logic in manual mode either, so you'll have the same idle tables for park/neutral or in gear. also easily tuned around
    I think ima give it one more go at attempting to figure out this 4l60e than it worked before I pulled it so idk what’s going on now. I just figured out my idle issue it was a faulty iac not too sure if that had anything to do with the trans shifting out of wack not shifting and tcc not locking up only other thing was the vss wire from my ecm to speedometer wasn’t connected to anything so I think I need to either wire up a speedo or connect switched 12v with a resistor to it any ideas greatly appreciated

Similar Threads

  1. looking for a lm7/th400 with stage 4 cam bin
    By Badinfluence_racing in forum TunerPro OBDII
    Replies: 5
    Last Post: 12-23-2022, 02:50 AM
  2. which bin for 3/4 ton van with l05 and th400?
    By jrez in forum Dynamic EFI
    Replies: 5
    Last Post: 10-29-2021, 12:47 AM
  3. 2003 lq4 with th400 transmission
    By K1 s10 in forum TunerPro OBDII
    Replies: 17
    Last Post: 05-15-2021, 04:14 AM
  4. Looking for bin, 350 tbi with th400.
    By Fabbe in forum GM EFI Systems
    Replies: 13
    Last Post: 07-24-2015, 10:04 PM
  5. 8747 ecm - th400 to 700r4
    By doubljdog in forum GM EFI Systems
    Replies: 5
    Last Post: 07-18-2013, 05:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •